Op zoek naar een (vakantie)huis in het midden van Frankrijk? Hieronder vindt u een overzicht van diverse huizen en boerderijen in de departementen Allier (03), Creuse (23), Puy-de-Dôme (63) en Saône-et-Loire (71). Ik ben geen makelaar, geen bemiddelaar, geen handelaar. Wij wonen alweer een aantal jaren in het midden van Frankrijk en mensen in onze omgeving hebben mij benaderd om hun huis via internet te koop aan te bieden. U kunt dus rechtstreeks contact krijgen met de eigenaar van een woning.

Verkocht! €120.000
Fermette met 5,5ha bos en grond (Puy de Dôme 63)

Schitterend gelegen karakteristieke vrijstaande woonboerderij met recentelijk gerenoveerd gastenverblijf in apart huis, authentieke broodoven, twee schuren, waterbron en een magnifiek uitzicht, gelegen op 5,5 ha zeer afwisselend terrein met appelboomgaard, tientallen walnotenbomen, grote moestuin, een kampeerveldje, een beek, bos en weides in het prachtige natuurpark Livradois-Forez in het Centraal Massief in Frankrijk.

Het woonhuis heeft een woonkeuken met authentieke broodoven, twee slaapkamers, een cave met daarin een douche, een kelder, een zolder en een aangrenzend opbergschuurtje (momenteel in gebruik als sanitaire unit met solardouche en nonolet). Het huis grenst aan een grote hooischuur. De muren zijn traditioneel opgebouwd van natuursteen en hebben een dikte van 60 cm. De woning is goed bewoonbaar, maar zou opgefrist en aangepast kunnen worden aan de hedendaagse woonwensen. Het heeft 60 m2 bewoonbaar oppervlak maar dit kan flink uitgebreid worden door de zolder en eventueel de hooischuur bij het woonhuis te betrekken. In het huis is geen toilet aanwezig, maar op het terrein bevindt zich een verplaatsbaar buitentoilet. Wel bevinden zich in de cave een douche en wastafel.

Het gastenverblijf is recentelijk geheel gerenoveerd en bestaat uit een woonkeuken en een slaapgedeelte op de vide en is geschikt voor verhuur als gîte. Ook dit huis zou uitgebreid kunnen worden door de aangrenzende schuur erbij te betrekken. Er is geen badkamer. In de keuken is alleen koud water.

Bij de huizen hoort 5,5 ha schitterend, zeer afwisselend terrein met een moestuin van 400m2, kruidentuin, appelboomgaard, tientallen walnotenbomen, een bron, een klein kampeerveldje, een beek, zeer gevarieerd bos en weides.

Het geheel ligt op een zuidoostgerichte helling en wordt gekenmerkt door volledige privacy en een magnifiek uitzicht over de omliggende heuvels en het dal. Vlakbij kan men de toppen van een vulkaanketen, met de Puy-de-Dôme als hoogste top (1465 m), boven het landschap uit zien torenen. Bij helder weer ziet men ook de verder liggende bergketen het Massif de Sancy.

De omgeving is onderdeel van het regionaal natuurpark de Livradois-Forez dat ligt in het Centraal Massief, het berggebied van centraal Frankrijk.

De woning ligt op 700 meter hoogte in de hameau "Mauriche", een klein buurtschapje waar slechts één andere familie permanent woont. Mauriche hoort bij de gemeente Olmet. Op 3 km afstand ligt Le Brugeron, het dichtstbijzijnde dorp met een winkel, horecagelegenheid en benzinepomp. Op 9 km afstand ligt het zeer pittoreske Olliergues, een schitterend stadje dat zeker een bezoekje waard is. Op ca. 30 minuten rijden bevindt zich een klein skigebied.

Verkocht! Vraagprijs: €120.000,-

Neem voor meer informatie contact op met huiskopeninfrankrijk@gmail.com

Klik op het envelopje hieronder om deze advertentie door te sturen naar iemand die misschien ook geïnteresseerd is in deze advertentie.